OP EEN DAG KAN OOK UW HARDE SCHIJF DE GEEST GEVEN

Harde schijven zijn mechanische apparaten die op een dag kapot kunnen gaan, net als een auto. Stel u voor: u denkt dat al uw gegevens – uw foto's en video's, uw complete muziekverzameling, uw werk – veilig zijn opgeslagen op uw computer of op een externe harde schijf, en plotseling kunt u de schijf met al die gegevens erop niet meer gebruiken! Meestal betekent dit gewoon dat u uw gegevens kwijt bent. Het enige wat u nog kunt doen is een nieuwe computer of een nieuwe harde schijf kopen en helemaal opnieuw beginnen. Weg al die kostbare herinneringen...

Een crashende harde schijf... Klinkt ver van uw bed? Iedereen die het heeft meegemaakt – en u hoeft echt niet lang te zoeken om zo iemand te vinden – zal u kunnen vertellen dat dat voelt als het einde van de wereld. In een fractie van een seconde zijn al die bestanden, gegevens, documenten en foto's – vrucht van vele jaren hard werken – verdwenen! Vaak gaat het om dingen die nooit meer te vervangen zijn. Paniek is gelukkig nergens voor nodig. De gegevens op de gecrashte harde schijf kunnen vaak nog perfect worden teruggehaald. En wij zullen u daarbij helpen!

HOE HET WERKT

Data Recovery is het redden en terughalen van bestanden van een kapotte harde schijf. Harde schijven zijn een belangrijke interne component van alle computers en laptops. Op de harde schijf worden immers alle informatie en bestanden opgeslagen. Harde schijven zijn ook verkrijgbaar als extern apparaat, vooral om daarop een back-up te maken van de interne harde schijf van de computer of om extra opslagcapaciteit te hebben voor digitale foto's, video's of muziek. Het terughalen van gegevens van een kapotte harde schijf is werk voor een expert. Dit gebeurt door gekwalificeerde technici in een schoon en stofvrij laboratorium.

MISSCHIEN ZIJN UW GEGEVENS NOG TE REDDEN!

Wanneer een harde schijf er plotseling mee ophoudt (crasht), zijn de gegevens daarom nog niet van die schijf verdwenen. Herstel is vaak nog mogelijk. Het terughalen van gegevens van een harde schijf is vaak een dure aangelegenheid. Freecom biedt echter Data Recovery voor zeer scherpe vaste tarieven. U weet op voorhand wat het terughalen van uw gegevens kost en voorkomt onaangename verrassingen (lees: een schrikwekkend hoge rekening).

WAT KOST HET?

Wij houden de dingen graag simpel en transparant. Daarom werken wij met vaste tarieven, zodat u als klant op voorhand precies weet wat het gaat kosten.

Wij onderscheiden twee soorten gegevensherstel:

 1. Fysiek herstel - € 899 incl. btw.

  De schijf is fysiek beschadigd en moet in ons laboratorium worden geopend om de gegevens te kunnen terughalen van de interne platters. Dit is een uiterst precies en tijdrovend werk.

 2. Logisch herstel - € 399 incl. btw.

  De schijf werkt niet meer of wordt niet meer door de computer herkend. De gegevens kunnen echter worden teruggehaald zonder de harde schijf te openen.

Kortom, gegevensherstel van Freecom kost u dus nooit meer dan € 899 incl. btw per harde schijf. Dit lijkt veel geld, maar vergeleken met andere bedrijven die u rustig € 1500 of meer aanrekenen, is dit een zeer scherpe prijs. Wij kunnen alle bestandssystemen en alle soorten harde schijven aan. Voor meervoudige RAID-systemen gelden andere tarieven. Het laboratorium dat wij gebruiken is ISO-gecertificeerd en werkt volgens de strengste interne voorschriften.

WORDEN ALLE GEGEVENS OP DE HARDE SCHIJF TERUGGEHAALD?

Het is nooit helemaal zeker of elk bitje van een kapotte harde schijf kan worden teruggehaald. Daar moeten we eerlijk in zijn. Laat u niet voor de gek houden door bedrijven die 100% succes garanderen. Wij garanderen alleen dat elke dag de zon opkomt.

Het laboratorium dat wij gebruiken heeft een gemiddelde successcore van 98%. Dit betekent dat het meestal mogelijk is om minstens een deel van de gegevens van de schijf te redden. Alleen in heel uitzonderlijke gevallen, wanneer de interne platters van de harde schijf te zwaar beschadigd zijn, is het niet mogelijk om (een deel van) de gegevens terug te halen.

HOE WERKT HET?

Hebt u een kapotte harde schijf en wilt u de gegevens van die schijf door ons laten terughalen? Ga dan naar www.freecom.com/recovery en vul het formulier op de website in. Wij zorgen voor de rest. Uw harde schijf wordt opgehaald en bij aankomst in het laboratorium onderzocht. Indien mogelijk worden uw gegevens teruggehaald en naar u opgestuurd op een nieuw opslagmedium. Tijdens het hele proces laten we u via e-mail weten hoe het is gesteld met het gegevensherstel van uw harde schijf.

No cure, no pay. Als wij niet in staat zijn om gegevens van uw harde schijf terug te halen, hoeft u niet te betalen.

VOOR WELKE APPARATEN?

Data Recovery is mogelijk voor:

 • Alle interne harde schijven van een computer, laptop, gameconsoles enzovoort
 • Alle externe harde schijven
 • Alle 'multimedia' harde schijven
 • Alle harde schijven uit een gameconsole
 • Ongeacht merk
 • Ongeacht leeftijd

U twijfelt? Neem contact op met ons servicecentrum.contactformulier.