Freecom Quality

Freecom, opgericht in Duitsland, ontwerpt, produceert en vermarkt innovatieve desktop en mobiele opslagoplossingen, op het netwerk aangesloten opslagapparaten, mediaplayers, internetradio’s, USB-sticks, DVD-recorders en professionele tape-opslag. Freecom bedient zowel de PC als Mac-gebruikers.

Freecom is een pionier in het produceren van gebruikersvriendelijke externe opslagapparatuur. Tevens is Freecom één van de leidende Europese merken in deze branche, die belangrijke distributie-en retail samenwerkingsverbanden heeft opgezet in Europa en zich momenteel verder uitbreidt in Azië. Freecom heeft twintig jaar ervaring in het ontwikkelen en vermarkten van innovatieve opslagoplossingen van hoge kwaliteit die naadloos aansluiten op de behoeften van de consument, professionele gebruikers en kleine bedrijven.

Opgericht in Berlijn, Duitsland, is Freecom’s hoofdkantoor gevestigd in Nederland. Overige kantoren zijn gevestigd in België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Hong Kong, Italië, Japan, Oostenrijk, Spanje, Taiwan, Zweden, Zwitserland.

Onze visie is dat toegang tot digitale data essentieel is voor het leven in de 21e eeuw. De convergerende electronische markten zullen enorme kansen bieden voor bedrijven die deze transformatie in de professionele en consumenten markt begrijpen.

Onze missie is het uitbrengen van innovatieve, aantrekkelijke producten en additionele services. Dit leidt tot prettige gebruikerservaring.

Freecom is is een toegewijde producent die hoge kwaliteitsproducten maakt met geweldige klantervaringen. Freecom streeft ernaar om de eerste te zijn met nieuwe ideeën en de eerste die deze ideeën vermarkt. Sinds de oprichting, twintig jaar geleden, zijn we blijven luisteren naar onze klanten. Het is ons doel om oplossingen van hoge kwaliteit te maken voor een redelijke prijs.

Freecom’s R&D is gevestigd in Berlijn en is sterk business-to business georiënteerd, gedreven door de behoeften van onze klanten, innovatie en focus op kwaliteit. Daarnaast scannen we voortdurend de horizon binnen en buiten de organisatie, op zoek naar innovatieve ideeën, waarin we kunnen investeren. We ontwikkelen onze eigen PCB’s, firmware en software. Freecom werkt tevens samen met een grote variëteit aan derde partijen; veelal technologische bedrijven met wie we gezamenlijke productontwikkelingen bewerkstelligen.

Freecom heeft een dominante positie in Europa in de externe opslagmarkt en bouwt in hoog tempo aan een sterk netwerk in Azië. Freecom werkt met 12.000 actieve resellers. Producten worden verzonden via grote distributienetwerken van distributeurs, resellers, retailers en e-tailers. Freecom-producten zijn tevens online goed vindbaar. Freecom werkt met SAP en is op ‘real time’-basis aangesloten op partners om de zakelijke stromen en electronisch handelen te optimaliseren.

In 2011 is Freecom meer dan 200 keer bekroond door onafhankelijke testhuizen, ontwerpinstellingen en computertijdschriften. Dit jaar (2012) heeft de Mobile Drive Sq de prestigieuze iF product design award in de wacht gesleept en dat is pas het begin...

Alle materialen die we gebruiken zijn overeenkomstig met RoHS, WEEE en CE/FCC standaarden. Waar mogelijk, selecteren we ge-recycled materiaal. Onze printplaten zijn ontworpen met energiebesparende componenten die ge-recycled kunnen worden aan het einde van hun productleven. We zijn er trots op dat alle Freecom-producten vallen onder de officiële richtlijnen voor straling (EMI) en ‘electrostatic discharge’ (ESD). Freecom is lid van het Duitse ‘Grüne Punkt’.