SSD OP ZAKFORMAAT VAN FREECOM BIEDT GEMAK, SNELHEID EN BETROUWBAARHEID VOOR TABLET- EN SMARTPHONEGEBRUIKERS

Utrecht, Nederland — 26 January  2016: Freecom lanceert de Tablet Mini SSD (Solid State Drive, schijf zonder bewegende onderdelen) voor gebruikers die graag hun zakopslagapparaten optimaal willen gebruiken. Hij is compatibel met notebooks, pc's, Mac's en tablets en smartphones met een USB Micro B-aansluiting en met OTG-ondersteuning onder Android en Windows. De Freecom Tablet Mini SSD biedt veelzijdige aansluitmogelijkheden, hoge snelheden en hoge betrouwbaarheid voor back-ups en het overbrengen van gegevens.

Freecom's Tablet Mini SSD is het eerste apparaat in zijn soort met twee ingebouwde kabels voor extra gemak voor gebruikers wanneer ze verbinding maken met andere apparaten. De geïntegreerde USB- en micro-USB-aansluitingen maken het meenemen van aparte aansluitkabels overbodig. 

Het stijlvolle apparaat biedt USB 3.0-leessnelheden tot 430 MB/s (Windows en Mac), waarmee het minstens vier keer zo snel is als een gewone harde schijf. Het apparaat kent ook alle andere voordelen van de SSD-technologie in vergelijking met harde schijven: omdat er geen bewegende onderdelen zijn, werkt hij stil, gebruikt hij minder stroom en is hij veel duurzamer. Hij is bestand tegen schokken en vallen tot 4 m.

Het compacte en lichte apparaat is verkrijgbaar met capaciteiten van 128 GB en 256 GB. Het is slechts 9,2 cm x 1,5 cm x 5,8 cm (L x B x H) groot en weegt net 58 g.

"Tablets en smartphones hebben een beperkte interne opslagruimte. Gebruikers zoeken dan ook al heel lang een apparaat waarmee ze snel en gemakkelijk back-ups kunnen maken en gegevens kunnen overbrengen naar andere apparaten zoals pc's. Met de twee geïntegreerde kabels en de hoge snelheden van SSD is de Freecom Tablet Mini SSD een zeer praktisch en betrouwbaar opslaghulpmiddel voor mensen onderweg", legt Martijn Hansbergen, Business Development Manager voor Freecom voor Europa, Midden-Oosten en Afrika uit. 

De Freecom Tablet Mini SSD is compatibel met veel Android- en Windows-tablets en -telefoons, zoals de Samsung Galaxy Tab A, HTC Nexus 9 en Sony Xperia Z4, om er slechts enkele te noemen. De vereisten voor compatibiliteit zijn een USB Micro B-aansluiting en OTG-ondersteuning op het apparaat. Een volledige lijst met compatibele apparaten vindt u op Freecom's website.

Freecom's Tablet Mini SSD met 128 GB (productkenmerk: 56346) is nu verkrijgbaar met een AVP van €119,00. Het 256 GB-model (productkenmerk: 56347) wordt later dit eerste kwartaal gelanceerd. De fabrieksgarantie bedraagt twee jaar. 

Opmerkingen van de redactie:
1.    Met de Tablet Mini SSD is opnemen via USB mogelijk, waardoor gebruikers televisieprogramma's rechtstreeks kunnen opnemen naar een apparaat dat via USB op de tv is aangesloten; ook kunnen ze live-tv pauzeren (alleen beschikbaar in bepaalde landen). 
2.    Vooraf geïnstalleerd is reservekopiesoftware van Nero voor volledige systeemreservekopieën en herstelfunctionaliteit: plan automatische reservekopieën op datum en tijd en versleutel de reservekopie met een wachtwoord. Alleen voor Windows-apparaten.
3.    De overdrachtssnelheden zijn getest met een pc met Windows 8 en het prestatiemeethulpmiddel CrystalDiskMark. De werkelijke snelheid is afhankelijk van de bestandsgrootte, de snelheid van de computer en het besturingssysteem. 
4.    Verzoek monsters voor het testen:
Nayl D’Souza, Publieke relaties namens Verbatim & Freecom
Tel: +44 (0) 1225 470000
Email: nayl.dsouza@publitek.com

U kunt afbeeldingen vinden op:
http://download.publitek.com/VER100.zip

Over Freecom 
Freecom is een dochteronderneming van Mitsubishi Kagaku Media. Freecom is opgericht in 1989 en ontwerpt, fabriceert en verkoopt innovatieve bureau- en mobiele hardeschijfopslagoplossingen, externe SSD's, Blu-Ray-/dvd-branders en diverse accessoires en diensten. Freecom bedient zowel pc- als Mac-gebruikers. Freecom is opgericht in Duitsland en heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Rusland en Johannesburg. Bezoek voor meer informatie de Freecom-website op www.freecom.com en selecteer het land waar u verblijft. 


Company contact:
Jasmit Singh, Trade Marketing Executive - UK, Ireland, Israel, Nordics & BeNeLux
Tel: +44 (0) 1784 896 233
Email: JSingh@verbatim-europe.com