ULTRACOMPACTE externe SSD  met TYPE-C EN USB 3.1 GEN 2 interfaces LEVERT ULTRASNELLE LEES-SCHRIJFSNELHEDEN

Egham, VK - 18 Januari 2017:  Freecom kondigt de introductie aan in Europa van de mSDD MAXX, een supersnelle, compacte en stijlvolle externe SSD voor Mac- en pc-gebruikers. De introductie van de hoogwaardige en lichtgewicht SSD rondt de Freecom-familie hardeschijf- en SSD-producten met robuuste aluminium behuizing en een slank geborsteld metalen uiterlijk af.

De mSSD MAXX is verkrijgbaar in 512 GB en levert gegevensoverdrachtssnelheden van maximaal 700 MB/s, waarmee hij een van de snelste draagbare micro-SSD's op de markt is. 

Het opslagapparaat weegt slechts 72 g (zo licht als een tennisbal) en meet 91 x 57 x 10 mm (L x B x H). Hiermee vindt het een erg aantrekkelijke balans tussen draagbaarheid op zakformaat en versnelde prestaties waarmee gebruikers de wachttijden voor lezen en schrijven sterk kunnen verkorten.

Om Mac- en pc-eigenaren laten te profiteren van verbeterde verbindingsmogelijkheden is de mSSD MAXX verkrijgbaar met twee kabels voor gemakkelijke en supersnelle gegevensoverdracht: USB Type-C en USB 3.1 gen 2. 

Het station is geformatteerd als FAT32 waardoor het station zowel met Windows- als Mac-computers kan worden gebruikt zonder eerst opnieuw te hoeven formatteren.  Voor bestanden die groter zijn dan 4 GB is op het station software beschikbaar om opnieuw te formatteren naar HFS+ voor Macs en NTFS voor pc's.

Het station wordt geleverd met de reeds geïnstalleerde software Nero Backup voor volledige systeemback-up en -herstel; gebruikers kunnen automatische back-ups op datum en tijd plannen, kunnen bestanden comprimeren om ruimte te besparen en kunnen versleutelde back-ups maken met wachtwoordbeveiliging.

De Freecom mSSD MAXX 512 GB heeft een adviesprijs van €299.  Hij wordt geleverd met drie jaar fabrieksgarantie en onbeperkte helpdeskondersteuning.
 

Freecom's metalen reeks
De mSSD MAXX is de nieuwste en snelste binnen de reeks metalen externe harde schijven en SSD's van Freecom.  Een ander product in de serie is de mHDD Slim, een compacte en stijlvolle draagbare harde schijf die slechts 150 g weegt en slechts 0,9 cm dik is, die verkrijgbaar is in capaciteiten van 1 TB en 2 TB en die USB Type-C- en USB 3.0-kabels heeft voor grotere verbindingsmogelijkheden.  Verder is er de harde schijf mHDD Desktop, verkrijgbaar in capaciteiten van 2 TB, 4 TB en 8 TB, die opslag voor grote volumes biedt voor kantoorwerkers.  De mSSD rondt de groep af: de kleinste en lichtste van de familie met een gewicht van slechts 29 g en afmetingen van slechts 80 x 35 x 9 mm.  Allemaal hebben ze de karakteristieke sterke metalen behuizing van Freecom die zowel robuust als stijlvol is.

U kunt de hele serie bekijken in deze video: youtu.be/CZ_wfeDFmV4

Noot voor de redactie
1.) De gegevenssignaalsnelheid van USB 3.1 gen 2 is 10 Gbit/s, het dubbele van USB 3.0. 
Type-C is een universele aansluiting die twee keer de theoretische doorvoer van USB 3.0 kan verwerken.

Persfoto's downloaden van:
http://download.publitek.com/VER109.zip
 
Over Freecom 
Freecom is onderdeel van de Mitsubishi Chemical Holdings Group.  Freecom is opgericht in 1989 en ontwerpt, fabriceert en verkoopt innovatieve bureau- en mobiele hardeschijfopslagoplossingen, NAS-apparaten, USB-stations, dvd-branders, professionele RDX- en tapestations en diensten. Freecom bedient zowel pc- als Mac-gebruikers. Freecom is opgericht in Duitsland maar heeft zijn hoofdkantoor in Nederland, met verkoopvestigingen in Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Kopenhagen, Moskou en Johannesburg. Bezoek voor meer informatie de Freecom-website op www.freecom.com en selecteer het land waar u verblijft.

     

Voor nadere informatie, persberichtvoorbeelden en het bespreken van de artikelmogelijkheden:

PR-CONTACT:
Bij Publitek namens Freecom: 
Nayl D'Souza, accountdirecteur
E-mail: nayl.dsouza@publitek.com
Tel: +44 (0) 1225 470000, http://www.publitek.com
 
BEDRIJFSCONTACTPERSOON:
Jasmit Singh
E-mail: JSingh@Verbatim-europe.com
Trade Marketing Executive - VK, Ierland, Israël, Scandinavië & BeNeLux,
Verbatim Limited
Tel: +44 (0) 1784 896 233, http://www.verbatim-europe.com