NIELS IN VORM

 

Niels in Vorm is in 2008 opgericht door Chantal Niels, industrieel ontwerper. Chantal studeerde in 1996 af aan de Design Academy in Eindhoven en heeft ruim 15 jaar ervaring in het ontwerpen van producten, (relatie-) geschenken en verpakkingen. Zo maakte zij ontwerpen voor onder andere Koninklijke Begeer, Royal Delft en Bugaboo. Sinds eind 2008 werkt Niels in Vorm nauw samen met Freecom waarvoor zij aan de huisstijl en vormgeving van onder andere verpakkingen, brochures en presentatiematerialen verzorgt.

SAMENWERKING NIELS IN VORM EN EIGENID

Bij verschillende projecten werkt Niels in Vorm samen met EigenID. EigenID is een initiatief van industrieel ontwerper Robbert Gerretsen. Een ontwerpburo dat zich specialiseert in ontwerp, visualisatie en realisatie van (consumenten-) producten. De nieuwe USB stick voor Freecom, genaamd de ‘Freecom Data Bar’ is een prachtig voorbeeld van een succesvol gezamenlijk project van Niels in Vorm en EigenID.

HET ONTWERP VAN DE NIEUWE DATA BAR

Voor het ontwerp van de Data Bar hebben zij zich met name laten inspireren door de uitstraling van het merk Freecom. Bij de conceptontwikkeling werd direct een uitgebreid pakket van eisen en functies opgesteld, de basisvoorwaarden waren van meet af aan duidelijk. Chantal: “Freecom staat, zowel in design als in functionaliteit, voor kwalitatief hoogwaardige producten. Ook bij het ontwerp van de Data Bar is het die kwaliteit die zowel in de functie als in het design van het product is verwerkt”.

De combinatie van een stijlvolle vormgeving en functionaliteit vertaalt zich onder andere in het schuifmechaniek waarmee de USB aansluiting in en uit de stick wordt geschoven. Daarmee is het kwijtraken van een eventuele dop verleden tijd. Chantal: “De Data Bar is een van die dingen die je overal mee naartoe neemt. De vormgeving is dus van directe invloed op de user experience. Daarom hebben we de Data Bars zo vormgegegeven dat zowel de Data Bar als de Data Bar Secure fijn in de hand liggen en prettig aanvoelen. De zilver/grijstinten benadrukken de hoogwaardige kwaliteit die zo typerend is voor Freecom producten”.

RESULTAAT

De nieuwe Freecom Data Bar mag er zijn; een slim en strak eindresultaat van de eerste samenwerking tussen Freecom en het ontwerpersduo! Met de keuze voor Niels in Vorm en EigenID bewijst Freecom wederom een neus te hebben voor talentvolle designers. Klikt u hier om de Data Bar te bekijken.