- DE NIEUWSTE EVOLUTIE OP HET GEBIED VAN OPSLAG VOOR SUPERSNELLE VIDEOBEWERKING

De SSD gebaseerd op de PCI express-interface met Thunderbolt 3-aansluitingen biedt communicatie met hoge bandbreedte

Rijswijk,  Nederland – 6 November 2018:  Freecom kondigt de Europese lancering aan van de mSSD Celeritas ThunderboltTM 3 Drive – de snelste drive in zijn soort die bestanden tot 20 keer sneller dan traditionele harde schijven kan overdragen – wat hem ideaal maakt voor ontwikkelaars van video-inhoud, bedrijven en IT-professionals waarvoor het overdragen van grote gegevensbestanden aan hoge snelheid essentieel is.

Celeritas SSD angled with reflection
De nieuwe Freecom Celeritas kan verbazende verbazingwekkende snelheden bereiken tot 2800 MB/s1 (lezen) en 2000 MB/s (schrijven).  Vergeleken met andere opslagapparaten zou het overdragen van 500 GB aan gegevens naar een traditionele harde schijf (aan 100-150 MB/s) 60 minuten duren, en dezelfde overdracht naar een SSD (aan 450-500 MB/s) ongeveer 16 minuten zou duren, terwijl het opslaan op de mSSD Celeritas (aan 2800 MB/s) slechts om en bij de 4 minuten zou duren. 

“Freecom zet reeds al jaren de toon voor draagbare opslagapparaten en solid state drives en onze nieuwe Celeritas Thunderbolt 3 versterkt onze reputatie als toonaangevend en innovatief bedrijf,” zei Martijn Hansbergen, Business Development Manager bij Freecom. “We hebben er vertrouwen in dat Celeritas, wat snelheid betekent in het Latijn, de verwachtingen van video- en fotografieprofessionals en al diegenen die op zoek zijn naar de grootste snelheden op de markt zal overtreffen.”

Een Thunderbolt 3-poort kan worden gebruikt om vele types van randapparatuur op uw computer aan te sluiten. Thunderbolt is snel (bekijk onderstaande vergelijkingen van snelheid), maar een Thunderbolt-poort is ook, en dit is belangrijk, veelzijdig en maakt gebruik van de normale USB-C aansluiting om de meeste moderne apparaten aan te sluiten.

De SSD is ondergebracht in een sterke, zilveren behuizing met industriële look welke voor een erg effectieve koeling zorgt zodat de elektronische componenten de optimale temperatuur behouden.  Het apparaat weegt 186 g met afmetingen van 12,6 mm x 6,0 mm en 1,9 mm (L x B x H) waardoor het makkelijk kan worden meegenomen en toch stevig is.

De door de fabrikant aanbevolen winkelprijs van de Freecom mSSD CELERITAS 1TB is ongeveer £ 609 / € 679.  Hij wordt geleverd met drie jaar fabrieksgarantie en onbeperkte helpdeskondersteuning.

1Prestaties kunnen verschillen afhankelijk van de configuratie van het hostapparaat. Om de maximale overdrachtssnelheid van 2800 MB/s te kunnen halen, moeten het hostapparaat en de aansluitkabels Thunderbolt 3 ondersteunen.

Belangrijkste specificaties:
Thunderbolt 3 enkele poort
Alleen busvoeding (minder dan 15 W)
Goed thermisch ontwerp (oppervlak 45 °C @ 25 °C)
M.2 2280 NVMe SSD
1TB capaciteit

SNELHEIDSTEST (uitgevoerd door Freecom):

Computer Windows: HP ZBook 17 Mac OS: Mac Pro 15 (2016)
Testsoftware Crystal Disk Mark v5.2.1 x64 AJA System Test Lite v1.0
Leessnelheid 2829 MB/s 2394 MB/s
Schrijfsnelheid 2051 MB/s 1767 MB/s

 

 

 

Over Freecom

Freecom is onderdeel van de Mitsubishi Chemical Holdings Group.  Freecom is opgericht in 1989 en ontwerpt, fabriceert en verkoopt innovatieve desktop- en mobiele HDD-oplossingen, mobiele SSD's en gerelateerde accessoires en diensten.  Het hoofdkantoor van Freecom bevindt zich in Duitsland.  Bezoek voor meer informatie de Freecom-website op www.freecom.com en selecteer het land waar u verblijft.

Voor nadere informatie, persberichtvoorbeelden en het bespreken van de artikelmogelijkheden:

CONTACT:

Jasmit Singh
Email: JSingh@Verbatim-europe.com
Trade Marketing Executive - UK, Ireland, Nordics & BeNeLux,
Verbatim Limited
Tel: +44 (0) 1784 896 233, http://www.verbatim-europe.com